2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. rosiela
13. getmans1
14. sparotok
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. sekirata
10. bateico
Начин на приготвяне:
Накиснете 6 чаени лъжички желатин в 18 чаени лъжички студена вода и оставете да се разтвори. Отделете жълтъците и белтъците на 6-те яйца. Разбийте жълтъците с 1 ч.ч. захар, докато удвоят обема си и напълно се разтвори захарта. Добавете 3 ч.л. брашно и 600 мл прясно мляко. Разбъркайте сместта добре и я оставете да се вари на водна баня, като непрекъснато бъркате докато се сгъсти. Свалете от огъня и веднага добавете разтворения желатин и бъркайте до пълното му разтваряне. Оставете да изстива и в това време разбийте белтъците с 6 чаени лъжички захар на твърд сняг. Разбитите белтъци внимателно добавете към изстиналия яйчен крем. Внимателно разбърквайте сместа. В намазаната с олио форма или купички изсипете половината смес. В останалия крем добавете какаото и внимателно разбъркайте. Изсипете какаовата смес във формата и оставете парфето в хладилника за няколко часа да стегне.