2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. kvg55
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Прочетен: 3482 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 08.03.2015 11:56
Макар и да можете да ядете някои преработени храни, има буквално десетки хранителни добавки, които не трябва да допускате в менюто си. Ето и седемте най-страшни от тях:
Изкуствените подсладителиЕкспериментите са установили, че сладкият вкус, независимо от съдържанието на калории, подобрява апетита. Доказано е, че подсладителите водят до бързо покачване на теглото. Освен това те водят до редица здравословни проблеми.
Аспартам можем да се разглежда и като сладък на вкус невротоскин. Аминокиселините в него буквално атакуват клетките ви, дори и преминават през кръвно-мозъчната бариера, за да атакуват клетките на мозъка, създавайки токсична клетъчна хиперстимулация, наречена ексцитотоксичност. Той причинява и възпаление на червата.
Синтетичните трансмазниниСинтетичните трансмазнини са често срещани в храните, които съдържат частично хидрогенирано растително масло - бисквити, чипс, повечето купешки тестени изделия, както и всякакви пържени храни. Те предизвикват възпаления, които са отличителен белег на повечето хронични и тежки заболявания.
Синтетичните трансмазнини също така пречат на ензимите в тялото да се борят с рака. Причиняватсърдечни заболявания, саботират имунната система. Те пречат и на инсулиновите рецептори, както и не позволяват отделянето на ензимите, необходими за производството на полови хормони.
Изкуствени ароматиИзкуствените аромати са една неестествена добавка, включена в менюто ви. Те могат да бъдат в комбинация от стотици добавки. Ягодовият изкуствен аромат например може да съдържа близо 50 химични съставки. Изкуственият овкусител, наречен диацетил, който често се използва като подправка за вкус на масло в пуканките за микровълнова, засяга директно мозъка и може да отключи Алцхаймер.
Мононатриев глутаматТози овкусител най-често се свързва с китайската храна, но всъщност се среща в безброй преработени хранителни продукти, вариращи от замразени вечери и салатен дресинг до меса. Той претоварва клетките и води до тяхната смърт, причинявайки дисфункция на мозъка и увреждане в различна степен - и потенциално дори задейства или влошава когнитивни увреждания, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, болест на Лу Гериг.
Изкуствени оцветителиИзкуствените оцветители са свързани с редица здравословни проблеми, вариращи от рак и хиперактивност, както и с подобни на алергия реакции. Червеното е най-широко използваната боя и ускорява появата тумори, а също така задейства хиперактивност при децата. Доказано е, че синята боя, която се ползва в бонбоните и напитките, е свързана с появата на мозъчни тумори.
Тагове:
Работа, финанси, здраве и любов на Девит...
абава :. Хороскоп Хороскоп за 2010 г. от...