Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 11:54 - Внимание! Вижте и запомнете тези пет много опасни хранителни добавки! Ето защо да избягваме чипса и пуканките и какви болести ни докарват!
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 3289 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 08.03.2015 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Повече от 3000 хранителни добавки - консерванти, ароматизатори, оцветители и други, се добавят към храната, която консумираме. Това е и основната причина специалистите да препоръчват да избягваме преработените храни. Докато добронамерени диетолози ще ви учат за важността от четенето на етикетите на храните, много по-здравословният начин е да се храните с неща, които не се нуждаят от етикети.

 Макар и да можете да ядете някои преработени храни, има буквално десетки хранителни добавки, които не трябва да допускате в менюто си. Ето и седемте най-страшни от тях:

                          Изкуствените подсладители

 Експериментите са установили, че сладкият вкус, независимо от съдържанието на калории, подобрява апетита. Доказано е, че подсладителите водят до бързо покачване на теглото. Освен това те водят до редица здравословни проблеми.

 Аспартам можем да се разглежда и като сладък на вкус невротоскин. Аминокиселините в него буквално атакуват клетките ви, дори и преминават през кръвно-мозъчната бариера, за да атакуват клетките на мозъка, създавайки токсична клетъчна хиперстимулация, наречена ексцитотоксичност. Той причинява и възпаление на червата.

                            Синтетичните трансмазнини

Синтетичните трансмазнини са често срещани в храните, които съдържат частично хидрогенирано растително масло - бисквити, чипс, повечето купешки тестени изделия, както и всякакви пържени храни. Те предизвикват възпаления, които са отличителен белег на повечето хронични и тежки заболявания. 

image

Синтетичните трансмазнини също така пречат на ензимите в тялото да се борят с рака. Причиняватсърдечни заболявания, саботират имунната система. Те пречат и на инсулиновите рецептори, както и не позволяват отделянето на ензимите, необходими за производството на полови хормони.

                                 Изкуствени аромати 

Изкуствените аромати са една неестествена добавка, включена в менюто ви. Те могат да бъдат в комбинация от стотици добавки. Ягодовият изкуствен аромат например може да съдържа близо 50 химични съставки. Изкуственият овкусител, наречен диацетил, който често се използва като подправка за вкус на масло в пуканките за микровълнова, засяга директно мозъка и може да отключи Алцхаймер.

image  Мононатриев глутамат

Този овкусител най-често се свързва с китайската храна, но всъщност се среща в безброй преработени хранителни продукти, вариращи от замразени вечери и салатен дресинг до меса. Той претоварва клетките и води до тяхната смърт, причинявайки дисфункция на мозъка и увреждане в различна степен - и потенциално дори задейства или влошава когнитивни увреждания, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, болест на Лу Гериг.

                                    Изкуствени оцветители

Изкуствените оцветители са свързани с редица здравословни проблеми, вариращи от рак и хиперактивност, както и с подобни на алергия реакции. Червеното е най-широко използваната боя и ускорява появата тумори, а също така задейства хиперактивност при децата. Доказано е, че синята боя, която се ползва в бонбоните и напитките, е свързана с появата на мозъчни тумори.

Вижте черния списък на най-отровните храни! Ето как ни вредят "Мак Доналдс", "Сникърс", "Нестле" и останалите "вкусотии"!

image





Гласувай:
11



1. valben - Поздрави!
08.03.2015 11:56
Много точна и вярна информация. Благодарности!
цитирай
2. prod - без ефект
08.03.2015 12:06
копираното е вярно но също е вярна и приказкака: пееш си Краси ала кой ли те слуша? :) то и кравето мляко не е полезно за хората но те хранят децата си с него. маргарина е боклук, но те го дават всяка сутрин на децата си и прочие. при мен всичко е много просто: всичко което е в опаковка не става за ядене ...
цитирай
3. donchevav - Не ми се иска да прозвучим като ня...
08.03.2015 16:44
Не ми се иска да прозвучим като някакво съзаклятие, плод на консерватизъм, ретроградност и маниакалност, но напълно подкрепям максимата: " Всичко , което е в опаковка, не става за ядене ..." Каквото и да ни коства, у нас се стремим да приготвяме храната си от естествени продукти, придобити от собствено, надявам се - екологично, производство, с изключение на ....солта например, или захарта - но и на тях се стремя да им намирам заместители:))) Поздрави за категоричния и смел постинг!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 976503
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031