Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
11.02.2011 14:11 -
Моето кафе
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 4156 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 26.02.2011 06:43
Прочетен: 4156 Коментари: 6 Гласове:
20
Последна промяна: 26.02.2011 06:43
Има много и различни начини на приготвяне на кафе, особено добре предложените видове от iliada в блог.бг, като:
- средиземноморско кафе - кафе елексир
- колумбийско кафе - ирландско кафе
- унгарско кафе - шведско кафе
- египетско кафе - бяло кафе
- мексиканско кафе - мароканско кафе
- чешко кафе - арменско кафе
- румънско кафе - баварско кафе
- сицилианско кафе - тунизийско кафе
- кафе мока - ливанско кафе
- казашко кафе -американско кафе
- руско кафе -ескимоско кафе
- австралийско кафе
- индийско ледено кафе
- айс кафе с ликьор
- холандско кафе
- датско кафе
- виенско кафе
- варшавско кафе
- зимно кафе
- шварц кафе
- караибско кафе
- френско кафе
- японско кафе
- турско кафе
- ямайско кафе
- капучино и още много други, за които можете да научите в блога на Илиада.
Но моето кафе е по-различно - много ароматно, средно силно и приятно за пиене. Как го приготвям? За целта купувам 200 гр. италианска смес на зърна, която смилят пред мен, добавям 50 гр. смес от леблебия и ръж и едно пакетче кардамон, смлян на прах. От така получената смес използвам 2 лъжичка за приготвяне на кафе в джезве.
Опитайте и вие. Вярвам, че ще ви хареса и често ще пиете кафето си по този начин.
И едно мълчеливо кафе за празника Св. Валентин. Кликнете върху стрелката по-долу и го вижте.
- средиземноморско кафе - кафе елексир
- колумбийско кафе - ирландско кафе
- унгарско кафе - шведско кафе
- египетско кафе - бяло кафе
- мексиканско кафе - мароканско кафе
- чешко кафе - арменско кафе
- румънско кафе - баварско кафе
- сицилианско кафе - тунизийско кафе
- кафе мока - ливанско кафе
- казашко кафе -американско кафе
- руско кафе -ескимоско кафе
- австралийско кафе
- индийско ледено кафе
- айс кафе с ликьор
- холандско кафе
- датско кафе
- виенско кафе
- варшавско кафе
- зимно кафе
- шварц кафе
- караибско кафе
- френско кафе
- японско кафе
- турско кафе
- ямайско кафе
- капучино и още много други, за които можете да научите в блога на Илиада.
Но моето кафе е по-различно - много ароматно, средно силно и приятно за пиене. Как го приготвям? За целта купувам 200 гр. италианска смес на зърна, която смилят пред мен, добавям 50 гр. смес от леблебия и ръж и едно пакетче кардамон, смлян на прах. От така получената смес използвам 2 лъжичка за приготвяне на кафе в джезве.
Опитайте и вие. Вярвам, че ще ви хареса и често ще пиете кафето си по този начин.
И едно мълчеливо кафе за празника Св. Валентин. Кликнете върху стрелката по-долу и го вижте.
Умна кухня,Петък 19.07.13,ден 46-ти!
Умна кухня, Събота 20.07.13,ден 47-ми!
Умна кухня,Неделя 21.07.13,ден 48-ми!
Умна кухня, Събота 20.07.13,ден 47-ми!
Умна кухня,Неделя 21.07.13,ден 48-ми!
Индивидуално изчисляване на теглото
За домашно приготвената храна, земеделие...
От май 2014 г. на всички новородени в ЕС...
За домашно приготвената храна, земеделие...
От май 2014 г. на всички новородени в ЕС...
АЗ ПЪК КАТО ГЛЕДАМ САМО ТОВА НЕ СЪМ ПИЛА ВИРТУАЛНО ,ЩЕ ВЗЕМА ДА СИ ГО СПРЕТНА И РЕАЛНО !
ПРЕГРЪДКИ И УСМИВКИ!
цитирайПРЕГРЪДКИ И УСМИВКИ!
Ти обикаляш света
и пиеш кафе
споделено от мен
на различни места
от тук и там
по света!
Усмивки!
цитирайи пиеш кафе
споделено от мен
на различни места
от тук и там
по света!
Усмивки!
1. reala - Защо ли имам навика,
08:04
преди да седна пред компютъра, да си взема чашата с горещото кафе? Защо всяка сутрин се подчинявам на познатия вкус, а не да разнообразя? Незнам , нямам отговор. Та нали започва нов ден различен от вчерашния, нали съм с нови очаквания за хубави изненади? Отпивам първата глъдка „ Мое„ кафе и влизам в блога ти видя новото предложение . И си казвам , да това си заслужава да се опита, трябва да се опита . Но днес е събота и спирам , ще си направя първото блогкафе Иля. Започвам със сицилианско кафе :) Имам всичко под ръка и слагам джезвето .... :) Денят ми започва не по навик , а по различен начин-по сицилиански :))). Ще споделя как ми се отрази това... До утре , до следващата стъпка в промяна на навика- да си пия познатото кафе :)
Хубав, изпълнен с надежди ден :)
цитирай08:04
преди да седна пред компютъра, да си взема чашата с горещото кафе? Защо всяка сутрин се подчинявам на познатия вкус, а не да разнообразя? Незнам , нямам отговор. Та нали започва нов ден различен от вчерашния, нали съм с нови очаквания за хубави изненади? Отпивам първата глъдка „ Мое„ кафе и влизам в блога ти видя новото предложение . И си казвам , да това си заслужава да се опита, трябва да се опита . Но днес е събота и спирам , ще си направя първото блогкафе Иля. Започвам със сицилианско кафе :) Имам всичко под ръка и слагам джезвето .... :) Денят ми започва не по навик , а по различен начин-по сицилиански :))). Ще споделя как ми се отрази това... До утре , до следващата стъпка в промяна на навика- да си пия познатото кафе :)
Хубав, изпълнен с надежди ден :)
ДНЕС СМЕ НА ЧЕРВЕН ЧАЙ В ЧЕСТ НА БАБА МАРТА!:)
http://iliada.blog.bg/hobi/2011/02/28/babomartenska-prikazka-ot-maia-dylgycheva.695954
цитирайhttp://iliada.blog.bg/hobi/2011/02/28/babomartenska-prikazka-ot-maia-dylgycheva.695954
БАБА МАРТА БЪРЗАЛА
Баба Марта бързала,
мартеници вързала:
морави, зелени
бели и червени.
Първом на гората-
да листят листата.
И да дойдат всичките:
щъркелите, птичките,
първият певец,
Косер хубавец.
После на градините-
да цъфтят гиргините
и латинки алени,
и божури шарени.
Ябълки да зреят,
круши да жълтеят.
А пък на дечицата
върза на ръчицата
мартеници чудни
със ресни червени,
да са ранобудни,
да растат засмени.
цитирайБаба Марта бързала,
мартеници вързала:
морави, зелени
бели и червени.
Първом на гората-
да листят листата.
И да дойдат всичките:
щъркелите, птичките,
първият певец,
Косер хубавец.
После на градините-
да цъфтят гиргините
и латинки алени,
и божури шарени.
Ябълки да зреят,
круши да жълтеят.
А пък на дечицата
върза на ръчицата
мартеници чудни
със ресни червени,
да са ранобудни,
да растат засмени.
РАЗНИ КАФЕТА, РАЗНИ ВКУСОВЕ! АРАБСКОТО С КАРДАМОН МИ ХАРЕСВА!
цитирайВашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене