Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
31.12.2010 22:45 -
Новогодишният ми "Земен рай"
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 6463 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 24.07.2012 07:28
Прочетен: 6463 Коментари: 2 Гласове:
15
Последна промяна: 24.07.2012 07:28
Тази Нова година посрещнахме в домашна обстановка и разбира се постарах да имаме красива и богата маса: два ордьовъра, ореховки, салата за основното меню, което нарекох "Земен рай", печени ядки /фъстъци, бадеми и леблебия/, и за десерт торта "Гараш" и нарязано манго. Разбира се натурален сок от портокали и грейпфрути, вино - два вида и гроздова ракия. Ето и две снимки:
С всички приятели искам да споделя как направих основното меню "Земен рай". За тази цел закупих 500 гр. свинско бон филе, 300 гр. спанак, 300 гр. кайма, 5-6 листа от кисело зеле, 20 сушени сливи, 100 гр. бадеми. В порциите за 4 души се слага мазнина и 2 чаши вино.
Как приготвих това вкусно Новогодишно ястие? Нарязах месото на тънка лента и го посолих с черен пипер и сол. Пасирах сварения спанак и го запържих с малко масло. Добре омесената кайма с черен пипер и кимион я оставих да почива 1 час в хладилника. Разстиламе спанака върху месото, а върху него разстиламе и каймата и всичко това навиваме на руло. Забождаме 4-5 клечки за зъби върху навитото руло, за да не се отвори и го увиваме в зелеви листа, които не се ядат. Добавяме виното и 1/2 чаша мазнина и печем в умерена фурна 2 часа. 15 минути преди да извадим месото, поставяме предварителна напоените във вода сини сливи и отново печем още 15 мин. Сваряваме, обелваме и запичаме бадемите.
Сервираме нарязаното месо на филии с бадемите, сливите и предварително приготвено картофено пюре. Ето как изглежда ястието сервирано.
Приятен апетит и щастлива Нова година!
За голямо разнообразие и малко италианска музика.
С всички приятели искам да споделя как направих основното меню "Земен рай". За тази цел закупих 500 гр. свинско бон филе, 300 гр. спанак, 300 гр. кайма, 5-6 листа от кисело зеле, 20 сушени сливи, 100 гр. бадеми. В порциите за 4 души се слага мазнина и 2 чаши вино.
Как приготвих това вкусно Новогодишно ястие? Нарязах месото на тънка лента и го посолих с черен пипер и сол. Пасирах сварения спанак и го запържих с малко масло. Добре омесената кайма с черен пипер и кимион я оставих да почива 1 час в хладилника. Разстиламе спанака върху месото, а върху него разстиламе и каймата и всичко това навиваме на руло. Забождаме 4-5 клечки за зъби върху навитото руло, за да не се отвори и го увиваме в зелеви листа, които не се ядат. Добавяме виното и 1/2 чаша мазнина и печем в умерена фурна 2 часа. 15 минути преди да извадим месото, поставяме предварителна напоените във вода сини сливи и отново печем още 15 мин. Сваряваме, обелваме и запичаме бадемите.
Сервираме нарязаното месо на филии с бадемите, сливите и предварително приготвено картофено пюре. Ето как изглежда ястието сервирано.
Приятен апетит и щастлива Нова година!
За голямо разнообразие и малко италианска музика.
Честита Нова година - 2012 и за много го...
Най-разтърсващото от новия брой на "...
Днес е един от най-депресиращите дни
Най-разтърсващото от новия брой на "...
Днес е един от най-депресиращите дни
1.
анонимен -
Zemen rai
01.01.2011 00:39
01.01.2011 00:39
KRASI, ISGLEJDA PREVASXODNO I SE NADYAVAM DA E MNOGO VKUSNO. CHESTITI PRAZNIZI I PRODALJAVAI DA SPODELYASH REZEPTITE SI. JULIA- USA
цитирайиЗГЛЕЖДА ПРЕВЪЗХОДНО , А НЕ Е ТРУДНО ЗА ПРИГОТВЯНЕ !
СТРАШНО МИ СЕ ПРИЯДЕ!ЩЕ ВЗЕМА ДА ГО СГОТВЯ -ТО И БЕЗ ТОВА ДНЕС СЕ ПРАЗНУВА ОТНОВО НОВА ГОДИНА В РУСИЯ!:)
кАКВО ПО -ДОБРО ОТ ТОВА ДА СЕ ПРАЗНУВА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ- НЯМА ЛОШО!
САМО ДА Е ПРАЗНИК!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПИЯТЕЛЧЕ!
ЦЕЛУВКИ !
цитирайСТРАШНО МИ СЕ ПРИЯДЕ!ЩЕ ВЗЕМА ДА ГО СГОТВЯ -ТО И БЕЗ ТОВА ДНЕС СЕ ПРАЗНУВА ОТНОВО НОВА ГОДИНА В РУСИЯ!:)
кАКВО ПО -ДОБРО ОТ ТОВА ДА СЕ ПРАЗНУВА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ- НЯМА ЛОШО!
САМО ДА Е ПРАЗНИК!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ПИЯТЕЛЧЕ!
ЦЕЛУВКИ !
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене