2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Прочетен: 2210 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 12.01.2015 16:11
Но съществуват и някои не просто странни, а ужасяващи храни, които в някои страни са си направо деликатес! Вижте кои са най-отвратителните храни, смятани завкуснотия на местната им почва и си помислете дали бихте ги опитали.Каквито и храни да консумират различните народи, в повечето случаи те изглеждат примамливо и посещавайки някоя държава ние задължително искаме да опитаме от вкуса й.
Октоподът е част от средиземноморската кухня и не е изненада, че много хора се хранят с него. Но в Корея октоподът се сервира абсолютно жив. Главният готвач пред очите ви ще го нареже на парченца и ще го сервира, а вие ще гледате как парченцата все още се движат. Ще трябва много да внимавате, за да не се задавите с вендузите на пипалата, които все още изпълняват функцията си.
Тарантулите са специалитет в Камбоджа. Смята се, че недостигът на храна в Камбоджа по време на режима на Червените кхмери е довел до това населението да търси алтернативни методи за изхранване. Открили са ги в лицето на тарантулите. Местните жители препържват огромните паяци в сгорещена мазнина. Те стават хрупкави и всички ги обожават. Някои смели туристи се престрашават да опитат Жаби
Сашими е известен деликатес от жаби в Китай, Япония и Виетнам. Жабите, от които се прави, се отглеждат специално за готвене. Отвратителното е, че жабите отново се носят живи пред клиента, разкъсват се и се сервират. Ястието се яде докато крайниците и сърцето на жабата все още трептят.
Насекомите се ядат в много части на света. Обикновено се продават по пазарите пържени, печени и живи. В страните, където яденето на буболечки е нещо нормално, дори имате право на избор – по пазарите има цели щандове с най-различни деликатеси от този сорт.
Фугу е смъртоносен вид риба, която може да ви убие, ако я консумирате неправилно. Тя е специалитет в Япония от много години. В Япония има специален закон, който контролира подготовката на ястия с фугу. Тази риба се приготвя само от сертифицирани готвачи, специално обучени за това.
Трапезният ритуал започва още с избора на клиента. Той посочва живо животно от голям аквариум – риба, морски дарове или огромни раци, след което готвачът убива и почиства животното пред клиента. Плътта на животното се сервира отново все още мърдаща. Това ястие е забранено в Австрия и Германия заради безумната жестокост към животните.
Балут е ястие в Югоизточна Азия. Наименованието произлиза от филипинска дума, означаваща „увит“. Ястието представлява оплодено пилешко или патешко яйце, съдържащо развит ембрион. Оплоденото яйце със съдържащото се вътре пиленце се вари живо. Черупката се обелва и съдържанието се изяжда. Само при вида на почти съзрялото пиленце на хората от бялата раса им се повдига. Поне на повечето. Надали бихте искали да опитате това ястие!
Пияните скариди са популярно китайско ястие. Новородените малки скариди се потапят живи в силен, концентриран алкохол, който ги омайва и ги кара да правят плавни движения. Докато се консумират живи, скаридите извършват некоординирани клатещи се движения.
Странно, но и в Дания могат да се срещнат необичайни ястия като това. В един ресторант там се предлагат охладени мравки като салата или предястие. Те пълзят бавно по декорация от маруля, тъй като са замръзнали преди да бъдат сервирани. Така движенията им са доста по-забавени и са лесни за улавяне с приборите. Гарнират се с лимонена трева.
Отново в Япония можете да срещнете този специалитет. Змиорките, разбира се, биват поглъщани живи. Подправят се с малко оцет за вкус.
Казу мардзу е традиционно сирене, направено от овче мляко в Сардиния, Италия. В него се поставят ларви, които обработват сиренето като по този начин ускоряват ферментацията и разграждат мазнините в него. Така то става сочно и меко. Като се абстрахирате от мисълта, че в него е имало живи пъплещи организми, вероятно бихте се насладили на вкуса му.
Яденето на морски таралежи отново е специалитет на Италия. Отварянето на черупката им е доста трудно. Готвачите са специализирани в разни техники за отваряне на твърдата черупка с помощта на клещи, ножици, лъжици и други инструменти.
Вярвате или не, тези страшни същества, които много хора смятат за вампири, в Индонезия, Сингапур, Тайланд, Виетнам и Гуам са истински деликатес. Ниското съдържание на мазнини в тези прилепи и високото съдържание на протеини ги прави изключително полезни, според местните. Ядат се на скара, пържени, задушени с много подправки, за да се намали острата миризма на урина, която излъчват.
Днес в Сити център - Плевен стартира 10-...
Забавено плащане помрачи българското уча...