2. varg1
3. bven
4. radostinalassa
5. monologa
6. apollon
7. mt46
8. bezistena
9. wonder
10. sparotok
11. leonleonovpom2
12. fun1001
13. simplythebest
14. zaw12929
2. shtaparov
3. katan
4. leonleonovpom2
5. barin
6. wonder
7. mt46
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
2. toni1956
3. penata555
4. ri4ivul
5. radostinalassa
6. fun1001
7. jupel
8. rosiela
9. hadjito
10. savaarhimandrit


Включването на колбасите сред причинителите на рак, като например тютюна и азбеста, не означава, че са също толкова опасни за здравето, отбелязаха от агенцията. Според преценките, около 34 000 смъртни случая вследствие на рак годишно могат да бъдат приписани на хранене, включващо много колбаси, а 1 милион смъртни случая - на тютюнопушенето и 600 000 смъртни случая - на консумацията на алкохол.
Анализирани са резултатите от над 800 изследвания, преди да се заключи, че колбасите са канцерогенни. "Има достатъчно индикации, че колбасите предизвикват колоректален рак - отбеляза д-р Курт Щрайф от агенцията. - Рискът нараства с увеличаване на консумацията на колбаси". За червеното месо е преценено, че "вероятно е канцерогенно" за човека въз основа на "ограничен брой индикации.
ИМА ЛИ КОЛБАСИ БЕЗ ХИМИЧЕСКИ ДОБАВКИ