2. radostinalassa
3. panazea
4. mt46
5. varg1
6. iw69
7. planinitenabulgaria
8. getmans1
9. rosiela
10. leonleonovpom2
11. kvg55
12. notfun
13. hadjito
14. penata555
2. katan
3. leonleonovpom2
4. barin
5. bojil
6. mt46
7. milena6
8. dobrota
9. lamb
10. ambroziia
2. penata555
3. radostinalassa
4. ri4ivul
5. panazea
6. kolevn38
7. kolevr38
8. getmans1
9. ascentions
10. kvg55


Включването на колбасите сред причинителите на рак, като например тютюна и азбеста, не означава, че са също толкова опасни за здравето, отбелязаха от агенцията. Според преценките, около 34 000 смъртни случая вследствие на рак годишно могат да бъдат приписани на хранене, включващо много колбаси, а 1 милион смъртни случая - на тютюнопушенето и 600 000 смъртни случая - на консумацията на алкохол.
Анализирани са резултатите от над 800 изследвания, преди да се заключи, че колбасите са канцерогенни. "Има достатъчно индикации, че колбасите предизвикват колоректален рак - отбеляза д-р Курт Щрайф от агенцията. - Рискът нараства с увеличаване на консумацията на колбаси". За червеното месо е преценено, че "вероятно е канцерогенно" за човека въз основа на "ограничен брой индикации.
ИМА ЛИ КОЛБАСИ БЕЗ ХИМИЧЕСКИ ДОБАВКИ