2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. tili
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Най-често срещани митове за храната Добавянето на сол помага водата да заври по-бързо.
Чувате го навсякъде. От любители до професионални готвачи. Всъщност количеството сол, което е нужно за осезаема разлика би направило храната негодна за ядене.
Храните с малко мазнини са по-добри за вас.Без мазнини човешкото тяло не може да абсорбира хранителните вещества. Яденето на правилните мазнини в правилните моменти всъщност помага за намаляване на теглото и холестерола.
Млечните продукти са полезни за костите ви.Много хора смятат млечните продукти и калция са едно и също нещо. Въпреки, че в тях се съдържа калций, те далеч не са най-добрия източник. Зелените зеленчуци са много по-добри за костите.
Яйцата увеличават холестерола.Холестерола идва от някои наситени мазнини и трансмазнините. В яйцата има много малко наситени мазнини и никакви трансмазнини. Ако се лишавате от яйца се лишавате от 13 важни витамини и минерали.
Обгарянето на месото запечатва соковете в него.Всеки готвач се бори за възможно най-сочната пържола. Обгарянето в началото, освен, че не го прави по-сочно, всъщност прави точно обратното – изсушава го. Въпреки, че не го прави по-сочно, го прави много по-вкусно, за това не спирайте да обгаряте пържолите си.
Яденето късно вечер не е полезно.Дали ядете в 8 вечерта или в 11 – храната си е храна и няма как магически да се превърне в мазнини. Вярно е, че метаболизма се забавя през нощта, но разликата не е толкова драстична. За хората, които си лягат по-късно през нощта даже е вредно ако ядат последно в 8-9 вечерта, защото на практика пропускат хранене.
Виното е полезно, а останалият алкохол не е.Всеки вид алкохол може да бъде и полезен и вреден. Това зависи от количеството, което изпивате. По 1-2 чаши, без значение от конкретния алкохол, повишава количествата на „полезния холестерол“, което защитава сърцето. След втората чаша всички видове алкохол имат повече негативни, от колкото позитивни страни. Пийте умерено. Наздраве!