Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2015 07:29 - Най-често срещани митове за храната
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 2034 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Най-често срещани митове за храната Добавянето на сол помага водата да заври по-бързо.

Чувате го навсякъде. От любители до професионални готвачи. Всъщност количеството сол, което е нужно за осезаема разлика би направило храната негодна за ядене.

Храните с малко мазнини са по-добри за вас.

Без мазнини човешкото тяло не може да абсорбира хранителните вещества. Яденето на правилните мазнини в правилните моменти всъщност помага за намаляване на теглото и холестерола.

Млечните продукти са полезни за костите ви.

Много хора смятат млечните продукти и калция са едно и също нещо. Въпреки, че в тях се съдържа калций, те далеч не са най-добрия източник. Зелените зеленчуци са много по-добри за костите.

Яйцата увеличават холестерола.

Холестерола идва от някои наситени мазнини и трансмазнините. В яйцата има много малко наситени мазнини и никакви трансмазнини. Ако се лишавате от яйца се лишавате от 13 важни витамини и минерали.

Обгарянето на месото запечатва соковете в него.

Всеки готвач се бори за възможно най-сочната пържола. Обгарянето в началото, освен, че не го прави по-сочно, всъщност прави точно обратното – изсушава го. Въпреки, че не го прави по-сочно, го прави много по-вкусно, за това не спирайте да обгаряте пържолите си.

Яденето късно вечер не е полезно.

Дали ядете в 8 вечерта или в 11 – храната си е храна и няма как магически да се превърне в мазнини. Вярно е, че метаболизма се забавя през нощта, но разликата не е толкова драстична. За хората, които си лягат по-късно през нощта даже е вредно ако ядат последно в 8-9 вечерта, защото на практика пропускат хранене.

Виното е полезно, а останалият алкохол не е.

Всеки вид алкохол може да бъде и полезен и вреден. Това зависи от количеството, което изпивате. По 1-2 чаши, без значение от конкретния алкохол, повишава количествата на „полезния холестерол“, което защитава сърцето. След втората чаша всички видове алкохол имат повече негативни, от колкото позитивни страни. Пийте умерено. Наздраве!





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 982126
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930