2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 2053 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 12.07.2015 07:23
Всеки обича от време на време да хапне китайско, индийско или може би суши, но това, което ще видите в следващите снимки е наистина за ценители. Българинът, например, си пада по по-леки ястия, като пръжки или пача с едно-две кила ракия.
Какво да се прави… светът не е това, което беше.
Прилеп в кокосов сос – този деликатес на азиатската кухня се приготвя по много специфичен начин… Прилепът се пуска жив във вряла вода, след което се поднася с кокосово мляко.
Жив октопод в сусамов дресинг – корейска кухня.
Морски таралеж – средиземноморска кухня. Ядивната част се намира във вътрешността и може да си я хапнеш дори с лъжица.
Икизукури (жива риба) – японска кухня. Рибата се убива непосредствено преди консумация. Специфичното е, че туптящото сърце на рибата се намира в чинията ти, в близост до главата й, която още отваря и затваря устата си.
Пияни скариди – китайска кухня. Скаридите се сервират в купа с алкохол, чийто градус е в диапазона от 40 до 60%. Идеята е да успееш да си напъхаш скаридата в устата преди да е избягала.
Стриди – повечето хора не осъзнават, че ги ядат живи. Това е така просто, защото се разлагат много по-бързо от другите животни.
Казу Марцу (сардинско сирене) – италианска кухня. Сиренето е козе. До тук добре, но клопката е, че се яде заедно с ларвите и техните екскременти, който му придават специфичната консистенция и вкус.
Говежди сос тартар с мравки – датска кухня.
Сашими (жив омар) – азиатска кухня.