2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Ето десет от най-вкусните български ястия, с които сме израснали. И макар като деца често да сме им се мръщели, сега сме способни да оценим вкуса им.
Мусака
Рецепти за мусака
Вкусната комбинация между кайма и картофи няма нужда да бъде описвана с думи. Със сигурност най-вкусната мусака, която някога сте опитвали, е тази на мама, а може и на баба.
Пълнените чушки са прекрасно ястие от чушки, ориз, кайма и подправки. Могат да бъдат и постни. Най-вкусно ще се получи с чушки, откъснати от градината, и с домашна кайма. Чушките могат да бъдат както печени, така и варени.
Баницата може да е във всякаква форма и винаги да е еднакво вкусна. Разбира се, най-вкусно става с домашно наточени кори. Ако добавим и малко кисело мляко или сладко към готовата баница, вкусовата наслада е гарантирана.
Вкусни и мазни мекици от домашно приготвено тесто. Напомнят за домашен уют. Най-вкусни са със сладко или мед и чаша айрян.
Бобът е изхранил много поколения българи. И продължава да го прави! Вкусът най-вече зависи от сорта на фасула, така че избирайте внимателно. Необходим ви е такъв, който се сварява бързо. Освен задължителното накисване и изхвърляне на първата вода, добре е да прибавяте солта чак към края на готвенето, за да не останат зърната твърди.
Гювечът е традиционно българско ястие, което може да бъде приготвено с различни продукти. Важното е да има няколко вида зеленчуци - картофи, моркови, лук, зелен фасул, чушки... Месото може да е както свиснко, така и пилешко. За вегетарианците може да се приготви и постен гювеч.
Едва ли има българин, който да не обича домашно приготвените пържени кюфтета. Ако за гарнитура имаме и пържени картофи и лютеница, нещата стават невероятни.
Култовата за България супа действа страхотно против махмурлук. Най-вкусна става с телешко месо, добавя се и прясно мляко. Задължително се овкусява с чесън, оцет и лют червен пипер.
Друга класическа българска супа. Малки кръгли топчета от кайма, ориз и много подправки. Това са нещата, които са необходими за една прекрасна супа топчета.
Любимата на всички ни студена супа. Необходими са ни краставици, кисело мляко, чесън, олио и вода. Може да се добавят и орехи или копър. Действа невероятно освежаващо през лятото.