Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2015 07:26 - Черешите и ягодите – отровни! Вижте как ни тровят уж пресните плодове
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 3057 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 31.05.2015 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Коварен химически дъжд, последван от невиждана киселинна градушка, удари села в България. Явлението е заразило реколтата от череши, ягоди и маруля в северозападни и южни части на страната, алармират еколози. „Пак ще ядем отрови покрай витамините. И миналата година беше същото”, нареждат възрастните хора от пограничните села със Сърбия.
image  image

Преди ден притеснен човек от кърджалийския край се обади в редакцията на „Час Пик” с новината, че цветни топчета колкото грахово зърно валят от небето. След като паднели на земята, издавали странно съскане, при което се отделял задушлив газ. „Бяха светлосини до рубинено-зелени”, съобщи Асен Витков. Човекът разказа, че миналата събота ходил до вилата да нагледа стоката си. Към 16 часа изведнъж се изсипал странен дъжд, който после се обърнал на град. По думите му кристалчетата приличали на „училищни образци от Менделеевата таблица”. Наоколо се разнесла задушлива миризма на развалени яйца.

Аномалия

Очевидци разказват за подобно локално явление и в Северозападна България. Хората обясниха, че валежите били на облак, за кратко, а засегнатата територия е не повече от няколкостотин квадратни метра. „Какво ядат и децата ни по градовете, е Божа работа. Никой не дава гаранция дали стоките по пазарите са чисти”, кръстят се хората от засегнатите места.

Еколози коментираха, че подобни явления не са рядкост, но никой не може да знае къде ще ударят. Метеорологичната аномалия се получава заради голямото замърсяване, което предизвикват тецове и автомобили не само в България, а по целия свят. От комините и ауспусите във въздуха се отделят серен диоксид и азотни оксиди. Те много лесно се разтварят във водните капчици, съдържащи се в облаците. В резултат на смесването на опасните отрови с водата се образува сярна и азотна киселина. Не липсват случаи, при които вследствие на аварии в химическата промишленост се отделяли незнайни газове, които могат да обагрят дъжда в различни краски. За подобна авария поне официално обаче не се съобщава нито в Турция и Сърбия, нито в съседна Румъния.

Течения

Експерт уточни, че силни въздушни течния могат да донесат до нас опасни канцерогенни облаци от далечна Америка и Азия. Доста отрови идвали и от Африка, където не се съблюдавали никакви екологични норми на производството. Затова именно на Черния континент през последните години мултинационални компании изнесли най-отровните си производства.

Междувременно хора от родопския край заподозряха за киселинните пролетни дъждове опасните хвостохранилища в региона. Вървят предположения, че от тях във въздуха се изпаряват химикали, които после масово ядем с плодовете и зеленчуците.




Гласувай:
13



1. alchemist - Гореспоменатата градушка, при ...
31.05.2015 07:31
Гореспоменатата градушка, при консумация на зърната предизвикваше масови халюцинации и обилна ерекция при мъжете.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 976495
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031