2. zahariada
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. sparotok
9. planinitenabulgaria
10. tota
11. bezistena
12. missana
13. getmans1
14. bosia
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. ambroziia
8. bojil
9. vidima
10. milena6
2. sarang
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. bateico
8. rosiela
9. iw69
10. djani
Прочетен: 1850 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.05.2015 06:45
Хибискусът или така наречената китайска роза е красиво цвете, известно със своите полезни за организма свойства.
Растението е на почит в Египет, Иран, Ирак, Сирия и други страни от Близкия изток.
От цветовете на китайската роза се приготвя чаят „Каркаде”, познат и под името „Червен чай”. Той има изключително благоприятно въздействие върху целия организъм. Напитката може да се консумира топла – в студените зимни дни и охладена – в горещите летни нощи.
Това питие има лечебни свойства и е високо ценено от любителите на здравословния начин на живот.
Китайската роза, консумирана под формата на чай, сваля високото кръвно и намалява лошия холестерол в организма.
Редовният прием на чай от хибискус предпазва организма от инфаркт и инсулт, укрепва имунната система, прочиства тялото от натрупаните в него токсини и вредни вещества. Ароматната напитка е добър помощник при настинка или грип. Тя е богата на витамин C и действа тонизиращо при простудни заболявания. След приема на чая от китайска роза, организмът по-бързо успява да се справи с възникналото неразположение.
От цветовете на китайската роза се прави полезен чай
Чай „Каркаде” може да си приготвите и в домашни условия. Необходими са 50 гр. изсушен хибискус и 2 литра вода (може да намалите количеството на съставките наполовина). Водата се загрява, като тази процедура е най-добре да се извърши в стъклен съд. Според специалистите чаят няма приятен вкус и аромат, ако се приготви в метален съд. След като се запари за няколко минути, отварата се прецежда. По желание може да добавите резен лимон и мед или друг подсладител. Напитката е подходяща за предстоящия летен сезон. Тя може да се консумира охладена, с няколко бучки лед и две-три ментови листа за свежест.
Ако в дома си отглеждате китайска роза не се опитвайте да направите чай от цветовете или листата на красивото цвете. Полезното питие се приготвя от цветната чашка на розата, но нека оставим тази задача на специалистите, а ние да се насладим на красотата на нежното растение и вкуса на ароматния червен чай.
Не забравяйте да поливате своята китайска роза, защото тя е истинска наслада както за душата, така и за тялото Ви.
Разбери как с няколко метода и рецепти да вкараш кръвното си налягане в нормални граници!
Обещаната Кери /само за котколюбци/ ;))
Прочетен от създаването: 6000000 + ЙЕЕЕ....