2. zahariada
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. sparotok
9. planinitenabulgaria
10. tota
11. bezistena
12. missana
13. getmans1
14. bosia
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. ambroziia
8. bojil
9. vidima
10. milena6
2. sarang
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. bateico
8. rosiela
9. iw69
10. djani
Прочетен: 1604 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 08.04.2015 06:26
Изключително привлекателната цена на козунаците се дължи на факта, че в тях на практика липсват яйца, захар и брашно.
Тези, задължителни за омесването на традиционния хляб, съставки са заменени с изключително вредните за организма хидрогенирано масло, подсладители, оцветители и ароматизатори.
Хидрогенираното масло, които диетолог №1 на България професор Донка Байкова нарича "модерен убиец", е основната съставка на готовите козунаци, които ще се настанят на великденската ни трапеза.
Всъщност хидрогенираното масло присътства в около 30 процента от всички сладкарски изделия, предлагани на българския пазар – десертни блокчета, сухи пасти, вафли, кроасани, пържени картофи, млечни продукти и др. То осигурява представителна структурна и форма на сладкишите.
Специалистите по хранене са единодушни, че хидрогенираното масло крие голям риск за здравето. Употребата му може да стане причина да се отключат сърдечни болести, повишават се общият и лошият холестерол в организма, повишават се нивата на триглицеридите и рискът от артеросклезора, инсулти и инфаркти.
Въпреки това производителите предпочитат да използват хидрогенирано масло за производството на козунаци. По този начин, от една страна, пестят от качествени суровини, от друга - от време, и предлагат козунаци с цени 20 до 50 процента по-ниски от тези на козунаците, произведени по традиционна рецепта.
Не съществува законов механизъм, по който продажбата на опасните за здравето козунаци да бъде спряна, защото от тази година те не се числят към хлебните изделия, където има въведени стандарти, а към печивата.
КОМЕНТАРИ:
1.Открихте топлата вода. Всички бисквити ,сладки, козунаци и закуски ги блъскат с хидрогенирани масла. И още нещо за хората, които не знаят. Гадоста хидрогенирано масло го ползват всички производители от поне 10 години. И най-гадното е,че и известни сладкарници, правят крема, който слагат в тортите с въпросната мазнина. Пример-купете си едно парче торта от най- рекламираните сладкарници Неделя. Намажете от крема, който е в тортата в една чиния, да постои няколко минути и след това се опитайте да измиете чинията с хладка вода. Почти е невъзможно.
2.Нестле, Крафт-Своге и доставчици от ЕС за България слагат масово хидрогенирано масло в шоколада като заместител на какаовото масло, което е полезно, но скъпо. В описанието на опаковката го наричат "Растително масло" или "Растителна мазнина" . Това в Западна Европа ГО НЯМА!!!!!!!!! А паразитите от Агенцията по храните нехаят ....начело с шефа им.
3.При хидрогенирането (втвърдяването) на течните растителни мазнини се получават т-нар. транс-мазнини, несъществуващи на практика в природата. Ето защо човешкият организъм не може да ги преработи и те действат подобно на пясък в двигател с вътрешно горене...Причиняват куп болести - рак, сърдечни и стомашно, чревни проблеми и т.н. В нормалните държави на всеки хранителен продукт е задължително да се указва количеството гранс-мазнини. А Светвната здравна организация е постановила максимално допустимата норма за тях - 2г. Ами как в България човек да си направи сметката, като никъде не се указва тяхното количество в храните? Ние сме си една малка хранителна джунгла - без правила, а тези, които ги има - просто не се спазват. Това важи и за пестицидите, и за тежките метали, и за консерванти, оцветители и прочие достижения на синтетимната химия, нямащи нищо общо с човешкия метаболизъм.
4.ALOO, СКЪПИТЕ СА СЪС СЪЩОТО МАСЛО ...ДОКАТО НЕ ОБЕСЯТ ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ, ТАЯ РАБОТА НЯМА ДА СЕ РЕШИ ..НО КАКВО Е НАРЕД В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ МУТРИ И ПРЕДАТЕЛИ, ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА КОИТО Е СМЪРТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ...ПРИ КАБИНЕТ1 БОРИСОВ 800 000 УМРЯЛИ ОТ МИЗЕРИЯ И ГЕНОЦИД,
5."Изключително привлекателната цена на козунаците се дължи на факта, че в тях на практика липсват яйца, захар и брашно. Тези, задължителни за омесването на традиционния хляб, съставки са заменени с изключително вредните за организма хидрогенирано масло, подсладители, оцветители и ароматизатори.........................
Тагове: