Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2015 05:27 - Кошмар! Евтини козунаци с хидрогенирано масло ни тровят за Великден! Вижте важни подробности за "модерния убиец"!
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 1604 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 08.04.2015 06:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Евтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.50 лв. за 500 грама, пише gotvach.bg.

 Изключително привлекателната цена на козунаците се дължи на факта, че в тях на практика липсват яйца, захар и брашно.

 Тези, задължителни за омесването на традиционния хляб, съставки са заменени с изключително вредните за организма хидрогенирано масло, подсладители, оцветители и ароматизатори.

 Хидрогенираното масло, които диетолог №1 на България професор Донка Байкова нарича "модерен убиец", е основната съставка на готовите козунаци, които ще се настанят на великденската ни трапеза.

 Всъщност хидрогенираното масло присътства в около 30 процента от всички сладкарски изделия, предлагани на българския пазар – десертни блокчета, сухи пасти, вафли, кроасани, пържени картофи, млечни продукти и др. То осигурява представителна структурна и форма на сладкишите.

image

 Специалистите по хранене са единодушни, че хидрогенираното масло крие голям риск за здравето. Употребата му може да стане причина да се отключат сърдечни болести, повишават се общият и лошият холестерол в организма, повишават се нивата на триглицеридите и рискът от артеросклезора, инсулти и инфаркти.

 Въпреки това производителите предпочитат да използват хидрогенирано масло за производството на козунаци. По този начин, от една страна, пестят от качествени суровини, от друга - от време, и предлагат козунаци с цени 20 до 50 процента по-ниски от тези на козунаците, произведени по традиционна рецепта.

 Не съществува законов механизъм, по който продажбата на опасните за здравето козунаци да бъде спряна, защото от тази година те не се числят към хлебните изделия, където има въведени стандарти, а към печивата.
КОМЕНТАРИ:
1.Открихте топлата вода. Всички бисквити ,сладки, козунаци и закуски ги блъскат с хидрогенирани масла. И още нещо за хората, които не знаят. Гадоста хидрогенирано масло го ползват всички производители от поне 10 години. И най-гадното е,че и известни сладкарници, правят крема, който слагат в тортите с въпросната мазнина. Пример-купете си едно парче торта от най- рекламираните сладкарници Неделя. Намажете от крема, който е в тортата в една чиния, да постои няколко минути и след това се опитайте да измиете чинията с хладка вода. Почти е невъзможно.

2.Нестле, Крафт-Своге и доставчици от ЕС за България слагат масово хидрогенирано масло в шоколада като заместител на какаовото масло, което е полезно, но скъпо. В описанието на опаковката го наричат "Растително масло" или "Растителна мазнина" . Това в Западна Европа ГО НЯМА!!!!!!!!! А паразитите от Агенцията по храните нехаят ....начело с шефа им.

3.При хидрогенирането (втвърдяването) на течните растителни мазнини се получават т-нар. транс-мазнини, несъществуващи на практика в природата. Ето защо човешкият организъм не може да ги преработи и те действат подобно на пясък в двигател с вътрешно горене...Причиняват куп болести - рак, сърдечни и стомашно, чревни проблеми и т.н. В нормалните държави на всеки хранителен продукт е задължително да се указва количеството гранс-мазнини. А Светвната здравна организация е постановила максимално допустимата норма за тях - 2г. Ами как в България човек да си направи сметката, като никъде не се указва тяхното количество в храните? Ние сме си една малка хранителна джунгла - без правила, а тези, които ги има - просто не се спазват. Това важи и за пестицидите, и за тежките метали, и за консерванти, оцветители и прочие достижения на синтетимната химия, нямащи нищо общо с човешкия метаболизъм.

4.ALOO, СКЪПИТЕ СА СЪС СЪЩОТО МАСЛО ...ДОКАТО НЕ ОБЕСЯТ ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ, ТАЯ РАБОТА НЯМА ДА СЕ РЕШИ ..НО КАКВО Е НАРЕД В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ОТ МУТРИ И ПРЕДАТЕЛИ,  ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА КОИТО Е СМЪРТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ...ПРИ КАБИНЕТ1  БОРИСОВ 800 000 УМРЯЛИ ОТ МИЗЕРИЯ И ГЕНОЦИД,

5."Изключително привлекателната цена на козунаците се дължи на факта, че в тях на практика липсват яйца, захар и брашно. Тези, задължителни за омесването на традиционния хляб, съставки са заменени с изключително вредните за организма хидрогенирано масло, подсладители, оцветители и ароматизатори.........................




Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 976451
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031