2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 1485 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.02.2015 08:07
Друг телешки салам билен пълен със свинско, птиче и говеждо месо, оцветителя кармин и желиращ агент. Телешки салам тип “Хамбургски” се прави от свинско и птиче месо, в добавка с Е250, Е316, Е450, Е452.
Само единият консервант – Е250, известен и като натриев нитрит е потенциален канцероген, който е забранен за употреба в много страни. Той се добавя от месопреработвателите, тъй като потиска развитието на микробите, които предизвикват ботулизъм. Ако в стомаха се комбинира с други химични съединения, образува предизвикващата рак субстанция нитрозамин, показват лабораторните изследвания върху животни.
Подобна е и ситуацията с кренвиршите, които се правят от пилешко месо, картофено нишесте, емулсия от свинска кожа, стабилизатор, вода, натриев нитрит, соев протеин и следи от глутен. Макар според изискванията за етикетиране на хранителните продукти, на нито един от телешките колбаси и кренвиршите не е била посочена пропорцията на отделните съставки.
Сред основните пълнежи на колбасите са натрошените костиЕдна от главните съставки на колбасите е т. нар. месокостен хомогенат, която представлява костен мозък, разтрошена съединителна или мускулна ткан, както и фино раздробени кости, обясняват специалисти от Университета по хранителни технологии. Редовната консумация на колбаси с такъв пълнеж е риска от развитие на синдрома Кройцфелд-Якобс, известен като болестта луда крава.
Кренвиршите пък се пълнят с механично сепарирано месо, което има много мазнини ако е с произход свинско месо, или много сухожилия, ако е добито от пилета и говеждо месо.
Агенцията по храните ще проверява производителите на колбасиПроверки в предприятията за производство на колбаси започват инспектори от Българската агенция по безопасност на храните. Проверки за качеството на колбасите ще има и в търговската мрежа. Причината е липсата на информация на етикетите за пропорциите на отделните съставки.
Изтече запис на Слави и Бойко - правят м...
ПРИСЪСТВИЕТО ТИ