Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 10:21 - Баницата с оргазъм" измести "водката с утеха"
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 7168 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Кризата удари българина по удоволствието, Преслава ни е скъпа, да живее баничката със сирене.
image

Няма да забравя как преди години за пръв път чух в едно такси хита на Преслава "Водка с утеха". Образно си представих каква еуфория предизвиква това парче в подпийналите фенове на чалготеките и как я поръчват и още, и още... Песента ми се заби в главата и ме преследваше няколко дни след това. Казах си - щом аз, която не харесвам тази музика, станах жертва на първичния й чар, представям си какъв кеф носи на почитателите на поп-фолка.

Защо точно днес се сетих за тази песен и въпросната случка? Една неволна реплика, изпусната от моя колежка, ме накара да се замисля върху важната житейска тема за цената на удоволствието на българина.

Сутринта в офиса някой донесе топла баница. Вкусна, мазничка, с доволно количество сирене и кашкавал. Такава, каквато трябва да бъде истинската царица на тестените изкушения. Както си му е редът, се нахвърлихме мощно върху нея и за има-няма 10 минути я превърнахме в прекрасен спомен. Една от колежките ми с премрежен от удоволствие поглед заяви благодарно:

"Ох, изпитах хранителен оргазъм" и стана обект на недвусмислени шеги и закачки от останалите.

В този момент, незнайно защо се върнах към мислите си по повод "Водка с утеха" и чалготеките. Мозъкът ми започна да работи в режим сравнение и се запитах колко ли струва една разтоварваща нощ в поп фолк заведение. Едва ли под стотачка на човек, като се има предвид и участието на някоя чалга фурия, чийто хонорар влиза в цената. Сто лева са си сериозна сума, почти колкото пенсията на майка ми, работила 30 години като учителка.

Кой може да си позволи такава вечер?

Ами може - това са немалка група хора, които живеят в ритъма на чалгата, и то не само нощем. Тези, които като си стъпят на портфейла и стават с 20 сантима по-високи, а джипката им е по-широка от боксониерата на комшията - научен работник.

Другата група са чалга феновете, които са доста по-бедни, но пък верни на любимата си музика. Те може да спестяват цял месец, ама "една неделя ше идеме в Найт-Флайта и ще си изкараме както си трябва"! И водката ще е с утеха, защото струва майка си и баща си, ама веднъж се живее. Философия, проста като 2+2. И им става хубаво на душата, едно такова оргазмено, щото това е музиката за сърцето, другото е мижи да те лажем...

Е точно за тези хора имам добра новина. Евтин и достъпен оргазъм за всеки.

Е, вярно, хранителен, не душевен, ама като няма пари за Преслава, и топла баница ще свърши работа.





Гласувай:
12



1. apostapostoloff - В България криза няма- само
09.02.2015 18:50
през месец януари българите са внесли на влог 4 МИЛИАРДА лева.
цитирай
2. nikikm - Апостоле,
09.02.2015 23:41
само дето не казваш КОИ българи? Тя цифрата е статистика!статистиката е,че ти изядаш 10 кебапчета,а аз две.Ама статистически погледнато по шест на глава от населението.вътре са и тези дето нищо не са яли.Та не ги хвърляй тези цифри в простанството.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 978601
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031