Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 10:39 - Магнезий - Чудотворният минерал
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 3680 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 06.01.2015 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Магнезиев хлорид, познат още като "минералът на живота" е безопасен и универсален лек, който за по – бързо усвояване може да се прилага върху кожата.

Трансдермалното лечение с магнезиев хлорид, позволява бързо проникване на магнезия в организма, имайки силно влияние върху клетъчната биохимия.

Това е естествено вещество, което подпомага здравето и дълголетието, предотвратява и лекува много заболявания, като астма, депресия, сърдечни заболявания, диабет, мигрена, мускулни крампи, остеопороза, умора, болки в ставите, болестта на Алцхаймер и др .

                         Защо магнезият е толкова важен?

Магнезият е най-важният минерал за всички живи организми. Той е вторият важен елемент в организма, който обогатявя клетките и участва в повече от 300 биохимични процеса в цялото тяло. Магнезият е необходим за производството и съхранението на енергията в нейната цялост и е от съществено значение за поддържане на нормалните мускулни и нервни функции . 
За да функционират правилно нашите клетки, следва ежедневно да ги снабдяваме с достатъчно количество магнезий.

"Няма заместител на магнезия;  Той е почти толкова важен за човек,
 колкото важен е и въздухът."  Д-р Марк Съркъс
                         Защо трябва използваме магнезиево олио?


Магнезиевият дефицит в храните е една от най – големите пречки за снабдяване на организма с необходимото му количество магнезий в днешните условия на индустриализация: модерните земеделски практики на отглеждане на растенията в условията на девитализирана и изтощена почва, също така използването на NPK торове и пестициди, унищожават естествения състав на почвата, лишавайки я от важни минерали, като магнезия. Следва дълъг процес на обработка, чийто резултат е хранинителен продукт със значително занижен състав на магнезий или липса на такъв, който ние консумираме без да приемаме необходимия за организма ни заряд магнезий. Нашата стандартната западна диета, богата на преработени храни, захар, мазнини и сол, не само е бедна на магнезий, но и увеличава нуждата от снабдяване на организма с този минерал. Богатите на протеини диети, кофеин, меса, газирани напитки , алкохол и медикаменти, също намаляват необходимото за организма ни количество магнезий. 

През последните петдесет години, в резултат от интензивните земеделски практики на обработка, стойностите на магнезий в храната ни намалява, за съжаление, дори и тези от нас, които се опитват да следват един добре балансиран хранителен режим, вероятно са лишени от този основен минерал. 
Днес е почти невъзможно единствено с консумацията на достатъчно плодове и зеленчуци да си набавим необходимите за здравето ни минерали.

                                Какво е Магнезиево олио?

Това е воден разтвор на магнезиев хлорид и различни микроелементи, извлечени от дъното на отдавна изчезналото море Zechstein.
Останките от това море са с богато съдържание на различни видове минерали, това е и най-чистото природно находище на магнезиев хлорид в света. Дъното му се намира на дълбочина между 1600 и 2000 метра под повърхността на земята, където над 250 милиона години магнезиевият хлорид остава защитен от всяка форма на замърсяване.
Най-чистият природен магнезиев хлорид лесно може да бъде отделен от останалите други различни минерали, част от структурата на подземните пластове на морето Zechstein. Научно доказано е, че печатът за качество Zechstein Inside ®, е гаранция за най – чистия произход на магнезиевия хлорид от недрата на отдавна изчезналото море край Веендам, Холандия.
                                    Как мога да използвам магнезиевото олио?

Изполва се трансдермално, като се втрива в кожата, посредством масаж или във водна баня за краката.  
Защо третирането с магнезиево олио е по-добър начин да си набавим необходимото за организма количество магнезий от приемане на медикаменти със съдържание на магнезий?  Това е най – бързият и удобен начин да снабдим тъканите и клетките с висока доза магнезий. Усвоява се незабавно и няма слабителен ефект, както при оралното му приемане под формата на медикамент.
При всекидневна употреба може да възстанови вътреклетъчните нива на магнезий за срок от 4 до 6 седмици, при оралното му приемане под формата на медикамент, този процес би отнел между 6 и 12 месеца.
Приемът на магнезий по друг начин не е толкова ефективен. За максималното му усвояване първо е необходимо да бъде превърнат в магнезиев хлорид, в противен случай организмът сам трябва да произведе допълнително киселина за да може магнезият да бъде абсорбиран.
Това е единствения ефикасен начин за увеличаване на нивото на DHEA в организма, изключително важен хормон, познат още като хормон анти-стареене.

                                           Връзката с калция

Завишеното количество на калций и допълнителното му приемане с храната пречи за оптималната абсорбцията на магнезия в организма. Една здрава клетка има високо съдържание на магнезий и ниско на калций. Магнезият разтваря калция, предотвратявайки преобразуването му в кристали.
Противно на общоприетото мнение, причина за остеопорозата не е недостига на калций, а този на магнезий в организма. Магнезият отговаря за разпределянето на калций в костите и зъбите . Без достатъчно магнезий, калцият не се усвоява от  тъканите, клетките и костите, това води до проблеми като артрит, атеросклероза, астма , главоболие, фибромиалгия , камъни в бъбреците и остеопороза . Ако калцият не се абсорбира добре в организма, е напълно възможно да се наслои в различни части от тялото и да предизвика появата на почти всяка болест .

                                       Облекчаване на болката

Магнезиевото олио е особено ефективен метод за премахване на болката. Може да се прилага във всяка болезнена зона и има почти незабавен ефект за отстраняване на остра и хронична болка. То не само облекчава, но и лекува причината, която често се корени в магнезиевия дефицит. Олиото помага за лечение на болки в широк диапазон, включително болки в гърба, ишиас, главоболие, фибромиалгия, мускулни крампи, спортни травми, артрит и др.

                Имунна система , инфекции и настинки


Магнезиевият хлорид е силен имунен стимулант и има впечатляващо действие при борбата с инфекциите. Той стимулира устойчивостта на организма към микробите.

                                                      Здраво сърце

Магнезият координира дейността на сърдечния мускул, поддържа в норма кръвното налягане и холестерола. Играе важна роля за превенция срещу атеросклерозата, предпазва от мускулни спазми на кръвоносните съдове, което може да доведе до сърдечен удар. Магнезият подобрява кръвообращението, подпомага циркулацията на кръв към сърцето като не позволява образуването на кръвни съсиреци, които да блокират артериите, така защитава сърдечния мускул от инфаркт.

                                                         Диабет

Магнезият може да предотврати появата на диабет от тип II, или да помогне за лечение на усложненията, свързани с него. Този минерал е необходим за производство на инсулин и за проникване на глюкоза в клетките. 
Магнезият помага за правилното усвояване на протеините, мазнините и въглехидратите, като по този начин се предотвратява затлъстяването.

                                     Ефективен в борбата срещу стареенето

Магнезият е минералът на подмладяването. С възрастта намалява способността на организма за оптимално усвояване на магнезий. Дегенерацията се характеризира с натрупване на калций и загуба на магнезий в клетките.
Без достатъчно магнезий нашите органи и тъкани се калцират, остатъчните киселини се натрупват в организма, като това води до преждевременно стареене. Редовното допълнително усвояване на магнезий е важна част от всяка програма за подмладяване, противодействайки на дегенеративната калцификация причиняваща стареенето. Помага за изглаждане на бръчките и увредената от слънцето кожа, което ни кара да изглеждаме и да се чувстваме по-млади.

                                                             Остеопороза

Допълнителното усвояване на магнезий подобрява костната плътност и намалява риска от остеопороза. Магнезият е необходим за активирането на ензима, необходим за формиране на костите. Стимулира Калцитонина, който запазва костната структура чрез пренасочване на калция от кръвта и тъканите към костите. Също така помага за преобразуване на витамин D в активната му форма, което помага за усвояване на калция.

                                                           Стрес , тонус и сън

Магнезият намалява физическата умора и стреса, при ниски нива на магнезий отделянето на адреналин е по – голямо, това е причина за стреса. Ниските нива на магнезий могат да доведат до състояния на раздразнителност, нервност, агресивност и умора.
Дори леката недостатъчност на магнезий може да предизвика дефицит на серотонин и да причини депресия или понижаване на настроението. Има много доказателства за връзка между ниски нива на магнезий с безпокойство, биполярно разстройство и шизофрения. 
Магнезият има успокояващо действие върху нервната система. Той помага за здравия сън, също така е установено, че помага на хора, които страдат от безсъние.
                                        Предменструален синдром и менопаузата

При жени, страдащи от предменструално напрежение са установени ниски нива на магнезий. Това обяснява постоянния глад, промените в апетита и задържането на течности, характерни симптоми за много жени преди менструация.
Магнезият е познат и като "успокоителното средство на природата", облекчава предменструалното напрежение, в това число тревожност, раздразнителност, главоболие и конвулсии.
Също така магнезиевото олио помага за по-плавния преход на жените в менопауза. Той помага за облекчаване на неприятните симптоми: обливането с горещи вълни, хипогликемия и влошаване на настроението, увеличава плътността на костите и предотвратяване сърдечно – съдовите заболявания .
                                                            Грижа за кожата

Магнезиевото олио оставя едно свежо излъчване на кожата, премахвайки белезите на стареене. Намалява кожните възпаления, ускорява зарастването на рани и увеличава хидратацията на клетките на кожата. Също така помага за лечение на кожни заболявания, като акне, екзема, псориазис и др.
                                                                       Детоксикация

Магнезият защитава клетките от смъртоноснте за тях последици, причинени от тежки метали и невротоксини като пестициди, хранителни добавки, продукти за почистване и разтворители.
Магнезият не допуска до мозъчните клетки проникването на тежки метали, като алуминий, кадмий, олово и живак. При ниски магнезиеви нива, достъпът на тези метали е по – лесен, а проникването им в мозъка води до болестта на Паркинсон и Алцхаймер.
Магнезият е важна част от всяка една програма за детоксикация, спомагайки за премахването на тежките метали от организма .
                                                                       Спортна ефективност

Магнезият е най-важният минерал в спортното хранене, тъй като тренировките изчерпват натрупаното количество в организма. Ако тялото не получава достатъчно магнезий, се затруднява производството на протеини, а това може да доведе до чувство на умора, хипертермия, проблеми с кръвната захар и обмяната на веществата.
Проучванията показват, че спортната издръжливост, формирането на мускулна маса и силата, се увеличават тогава, когато се усвояват големи количества магнезий. Също така магнезият намалява образуването на млечна киселина, болка и крампи след тренировка .
Магнезиевото олио стимулира възстановяването на организма след мускулни болки, умора, възпаление и увреждане.

                                                             Други приложения

Магнезиевото олио е отличен дезодорант с допълнителното предимство, че магнезият бързо достига до жлезите, лимфната система и кръвния поток.

                       Как се използва магнезиевото олио?

Напръскайте директно върху кожата:
Магнезиевото олио може да бъде впръскано директно върху кожата, като се избягват лигавиците. Местата, на които трябва да се наблегне са горната част на краката, зад колената и подмишниците, по този начин магнезият достига веднага до лимфната система, а от там бързо се разпространява в целия организъм. За оптимална абсорбция е препоръчително кожата да се масажира.
Втрито магнезиевото олио в горната част на краката и задната част на ръцете по всяко време на деня продължава своето действие.
За облекчаване на болката и напрежението, поръсете между 5 и 10 пъти на ден на болезнените места и масажирайте върху тях. Ще започнете да чувствате облекчение почти веднага. При хронична болка ще е необходима по – редовна употреба за да се почувства подобрение.
Намазването на гърдите, непосредствено над сърцето, запазва нормалния сърдечен ритъм.
Магнезиевото олио се абсорбира напълно след 20 минути. Намажете и оставе кожата да поеме необходимото и количество магнезий. Възможно е хора с по – голяма чувствителност да имат неприятно усещане при нанасяне на магнезиевото олио върху кожата, в такъв случай се изчаква 20 мин. за оптимална абсорбация, след което не е проблем да се измие с вода или влажна кърпа.
Да не се ползва лосион за тяло преди третирането с магнезиево олио, тъй като кожата се насища и не може да абсорбира магнезия.

                                                               Вана:

В гореща вана се добавят 200 мл. магнезиево олио, след което е необходимо накисване от поне 20 минути за да се усети релаксиращия и облекчаващ ефект при болка в мускулите и ставите. За по – добри резултати е необходимо постепенно тази доза да се увеличава (до 450 мл.). При спортни травми е необходимо по – концентрирано количество магнезиево олио, затова се препоръчва добавяне на по – висока доза. Релаксираща вана с магнезиево олио е много полезна за хора с кожни проблеми.

                                                            Накисване на краката:

Ефикасен начин за отпускане на долните крайници е накисването им в леген с топла вода, като за оптимален ефект се добавят 100 мл. магнезиево олио. За да се гарантира пълна абсорбция на магнезия, трябва да се киснат в продължение най-малко на 20 минути.

                                                                Масаж:

За по – добра релаксация по време на масаж се препоръчва използването на магнезиево олио, като по този начин се облекчава стреса и се насърчава оптималното усвояване на магнезия от организма. 

                                                               Дезодорант :

За да използвате като дезодорант е необходимо да напръскате 1 или 2 пъти всяка подмишница.

                                                       Косопад и сива коса :

За да се забави побеляването на косата и да се спре процесът на оплешивяване е необходимо всяка вечер преди лягане да се масажират конкретните части от кожата на главата с магнезиево олио, като то трябва да престои през цялата нощ.

                                                              Зъби:

За заздравяване на зъбите и укрепване на венците е необходимо жабурене с разредено магнезиево олио.

                                                                 Лигавиците :

Ниска концентрация на магнезиевото олио може да се използва за гаргара при вирусни инфекции. Също така помага при незначителни вагинални инфекции, използва се като интимен душ след силно разреждане.

                                                                  Деца:

Магнезиевото олио е много ефикасно и помага за наранена и раздразнена кожа при децата. За да се предотврати парене и зачервяване е необходимо да се разреди с повече вода. За деца под 12 годишна възраст, използвайте половин доза. 

                                                                Доза:

За да се възстанови нивото на магнезий в организма, е необходима ежедневна употреба директно върху кожата в период от 4 до 6 седмици.
Като общо правило, подходящата дневна доза магнезий е 8.6 мг на килограм телесно тегло. Препоръчва се за хора, страдащи от хронични заболявания, стрес, физически наранявания, неправилно хранене, физическо натоварване, както и за бременни и кърмещи жени, при които е установена загуба на магнезий, като дозата се определя съобразно ръста и теглото.
След първоначалния период е хубаво магнезиевото олио да се използва или всеки ден или няколко пъти седмично. Да се внимава при прилагане на магнезиевото олио върху деца. Дозата трябва да бъде съобразена с тяхната възраст, височина и килограми, или магнезиевото олио да бъде разредено с повече вода, по възможност преварена.
                                                                     Сърбеж:

В зависимост от чувствителността кожата, е възможно да се усети сърбеж или изтръпване при първите няколко намазвания с магнезиево олио. Това усещане е безвредено и се дължи на проникването на магнезия в кожата. То изчезва с течение на времето. Възможна е и появата на обрив, доказателство за това, че тялото се пречиства от концентрацията на токсични вещества в него. 
Ако магнезиевото олио се прилага върху наранена или раздразнена кожа, също ще причини сърбеж, но и ще увеличи скоростта на зарастване. За предотвратяване на сърбежа е хубаво магнезиевото олио да бъде разредено 50/50 с изворна вода , или да се добави към използвания лосион за тяло . 
                                       Предпазни мерки и противопоказания


Противопоказно е използването на магнезиево олио при хора с остра бъбречна недостатъчност. Ако приемате лекарства, консултирайте се с вашия лекар, тъй като допълнителното усвояване на магнезий може да намали нуждата от медикаменти. Ако кожата остава зачервена, усещате сърбеж или се чувства неудобно един час след употребата на магнезиевото олио, прекратете ползването на продукта и се консултирайте с лекар .

                                         Продуктът " Zechstein Inside "


Най – чистият магнезиев хлорид на света.
Преди 250 милиона години, океаните са били обект на значително изпаряване. Останките от това кристализират "Zechstein sea", съдържайки в себе си различни видове минерални соли, които се намира единствено в недрата на Северна Европа. Най – чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света може да бъде добито на дълбочина най – малко 1500 м под Веендам в Холандия. 
Марката качествени продукти Zechstein Inside ® лесно може да разграничи най-чистият природен магнезиев хлорид сред различни други минерални соли в подземните пластове на Zechstein. 
Zechstein Inside ® е гаранция за произход от най-чистия източник Веендам, съобразен с научно
установените процедури.

 Пийте магнезий... през кожата




Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 982742
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930