2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. deathmetalverses
12. getmans1
13. samvoin
14. tili
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 2278 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 23.09.2014 08:15
Репортер на изданието направил опит с продукта, като го оставил на студено от началото на март. При отварянето на кофичката в средата на септември, 7 месеца след изтичането на указания на капачката срок на годност, тя дори не се е надула. От снимките се вижда, че въпросното кисело мляко е с марка "Верея" от 2,9% масленост.
Потребителите най-вероятно си задават въпроса какво може да се съдържа в продукта, за да се окаже толкова траен. При ферментацията на суроватката с уж полезни бактерии, тя обикновено шупва и образуваният газ избутва капачката нагоре. В случая с експеримента тя изглежда точно така, сякаш кофичката е била купена в същия ден.
Освен това нищо в остарялата консистенция не говори за развалено мляко. То е все така гъсто и дори каймакът отгоре е останал, макар и леко полепнал по стените на кофичката. Мирисът пък е автентичен и дори не се усеща кисела жилка. От години се говори, че истинското кисело мляко е изчезнало от пазара и че сега може да се намери само такова, пълно с консерванти и подобрители, чийто състав упорито се крие от почти всички производители. Малцина сред млекарите признават, че освен краве мляко и закваска с бактерии, влагат и сухо вещество, за да стане продуктът по-гъст, както от едно време.
Според експерти по храненето, киселото мляко на „Всеки ден" вероятно е на повече от 7 месеца, тъй като при масовите марки кисело мляко срокът на годност е около 1 месец от датата на производство. „Не е възможно дори за повече от 1 седмица да се запазят каквито и да е полезни бактерии", категорични са те.
Свинско с кисело мляко
MILK FROM BIRD OR DOG TO EVERYONE, essay...