Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2014 08:14 - Кисело мляко "Верея" издържа 7 месеца, без да се развали! Потребители се чудят от какво е направено!
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 2273 Коментари: 1 Гласове:
22

Последна промяна: 23.09.2014 08:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Шокиращ експеримент разбива на пух и прах мита за истинското кисело мляко. Оказва се, че кофичка с любимата на българите заквасена храна издържа цели 7 месеца в хладилник. Въпреки че по указание на капачката млякото би трябвало да е развалено още на 13 март, на 22 септември то изглежда напълно годно за консумация, съобщава "Всеки ден".
image

 Репортер на изданието направил опит с продукта, като го оставил на студено от началото на март. При отварянето на кофичката в средата на септември, 7 месеца след изтичането на указания на капачката срок на годност, тя дори не се е надула. От снимките се вижда, че въпросното кисело мляко е с марка "Верея" от 2,9% масленост.

 Потребителите най-вероятно си задават въпроса какво може да се съдържа в продукта, за да се окаже толкова траен. При ферментацията на суроватката с уж полезни бактерии, тя обикновено шупва и образуваният газ избутва капачката нагоре. В случая с експеримента тя изглежда точно така, сякаш кофичката е била купена в същия ден.

 Освен това нищо в остарялата консистенция не говори за развалено мляко. То е все така гъсто и дори каймакът отгоре е останал, макар и леко полепнал по стените на кофичката. Мирисът пък е автентичен и дори не се усеща кисела жилка. От години се говори, че истинското кисело мляко е изчезнало от пазара и че сега може да се намери само такова, пълно с консерванти и подобрители, чийто състав упорито се крие от почти всички производители. Малцина сред млекарите признават, че освен краве мляко и закваска с бактерии, влагат и сухо вещество, за да стане продуктът по-гъст, както от едно време.

 Според експерти по храненето, киселото мляко на „Всеки ден" вероятно е на повече от 7 месеца, тъй като при масовите марки кисело мляко срокът на годност е около 1 месец от датата на производство. „Не е възможно дори за повече от 1 седмица да се запазят каквито и да е полезни бактерии", категорични са те.




Гласувай:
22



1. olivie - Влезте в нета и вижте какви закваски продават
23.09.2014 08:57
50/50 бактериум булгарикус и стрептококус термофилус /в ЕС заквасвали с последния/ По - възрастните помнят, че истинско сгъстяване в пластмасова кофичка с бацилус булгарикус е НЕВЪЗМОЖНО. Когато преминахме от стъклен към пластмасов амбалаж млякото винаги беше недоквасено. Аз забелязах проблеми с АБиограма от гърлен секрет, показваща наличие на стрептокок, вероятно именно от мляко у здрав човек, на кагато беше назначен АБ за саниране, заради здравно свидетелство. И това е недопустимо.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 978789
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031