Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. bojil
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
03.05.2014 18:36 -
Яйцата - по-полезни от ябълките
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 1179 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 03.05.2014 18:41
Прочетен: 1179 Коментари: 0 Гласове:
22
Последна промяна: 03.05.2014 18:41
Учените вече са категорични, че омлетът е сред най-полезните за здравето ни храни, а консумирането на не повече от 2 яйца е напълно погрешно.
Учените дълги години твърдяха, че яйцата никак не са полезни за нас, но напоследък похапването на яйца спада в категорията здравословно хранене, като дори ги препоръчват в диети за отслабване. Рохки, твърдо сварени, на очи или по панагюрски - те трябва да бъдат част от дневния ни хранителен режим като великолепен източник на микроелементи. Така популярната през последните години яйчена диета е сред най-харесваните от жените. Тя е не само много лесна и евтина за изпълнение, но е и доста ефективна.
Лекарите препоръчват на представителките на нежния пол да обърнат внимание на наличието на яйца в дневното си меню. Според последните изследвания птичият продукт е изключително нискокалоричен и безвреден и позволява значително да се намали теглото. Освен това храната за кокошки, които се отглеждат в големите ферми, е много по-различна от тази, която са им давали през миналия век.
Яйцата съдържат калиев карбонат и в по-малко процентно съдържание на магнезиев карбонат, калциев фосфат и други органични материали, включително протеини. Белтъкът съдържа само 17 калории, витамини и минерали, а жълтъкът - мазнини, витамини, минерали, фолиева киселина, В1, В2, В6, В12. Яйцата съдържат естествен витамин D. Съчетанието на витамин D и фосфор пък допринася за здравината на костите и зъбите, а лутеинът, съдържащ се в жълтъка, подобрява зрението, обясняват специалистите. Суровите яйца не са особено полезни за организма, защото така се усвояват по-трудно.
Благодарение на различните селскостопански смески качеството на яйцата днес е много по-различно, а омлетът е доста по-хранителен и здравословен от този, който баба е забърквала преди 30 години. Днес яйцата съдържат около 20 процента по-малко мазнини, 13 процента по-малко калории и 10 на сто по-малко холестерол. Не е за подценяване и фактът, че съвременните яйца съдържат и седем пъти повече витамин D. Микроелементът е полезен за костите, тъй като има роля за усвояването на калций и предотвратяването на заболявания като остеопороза и рахит.
Изследване на американски учени доказва, че яйцата помагат за поддържането на доброто кръвно налягане и предпазват сърцето от болести. Хелън Бонд от британската диетична асоциация пък смята, че особено полезен за здравето е жълтъкът. Той съдържа две важни аминокиселини - триптофан и тирозин. Учените даже са изчислили, че два сурови жълтъка съдържат почти два пъти повече антиоксиданти, отколкото една ябълка.
Полезно и приятно_ Яйца
Лекарите препоръчват на представителките на нежния пол да обърнат внимание на наличието на яйца в дневното си меню. Според последните изследвания птичият продукт е изключително нискокалоричен и безвреден и позволява значително да се намали теглото. Освен това храната за кокошки, които се отглеждат в големите ферми, е много по-различна от тази, която са им давали през миналия век.
Яйцата съдържат калиев карбонат и в по-малко процентно съдържание на магнезиев карбонат, калциев фосфат и други органични материали, включително протеини. Белтъкът съдържа само 17 калории, витамини и минерали, а жълтъкът - мазнини, витамини, минерали, фолиева киселина, В1, В2, В6, В12. Яйцата съдържат естествен витамин D. Съчетанието на витамин D и фосфор пък допринася за здравината на костите и зъбите, а лутеинът, съдържащ се в жълтъка, подобрява зрението, обясняват специалистите. Суровите яйца не са особено полезни за организма, защото така се усвояват по-трудно.
Благодарение на различните селскостопански смески качеството на яйцата днес е много по-различно, а омлетът е доста по-хранителен и здравословен от този, който баба е забърквала преди 30 години. Днес яйцата съдържат около 20 процента по-малко мазнини, 13 процента по-малко калории и 10 на сто по-малко холестерол. Не е за подценяване и фактът, че съвременните яйца съдържат и седем пъти повече витамин D. Микроелементът е полезен за костите, тъй като има роля за усвояването на калций и предотвратяването на заболявания като остеопороза и рахит.
Изследване на американски учени доказва, че яйцата помагат за поддържането на доброто кръвно налягане и предпазват сърцето от болести. Хелън Бонд от британската диетична асоциация пък смята, че особено полезен за здравето е жълтъкът. Той съдържа две важни аминокиселини - триптофан и тирозин. Учените даже са изчислили, че два сурови жълтъка съдържат почти два пъти повече антиоксиданти, отколкото една ябълка.
Полезно и приятно_ Яйца
СНИМКА НА ДЕНЯ
За изборите за Европейски парламент тряб...
НОВИЯТ ШЕФ НА КЗК – БИВШ СЪПРУГ – РУМЕН ...
За изборите за Европейски парламент тряб...
НОВИЯТ ШЕФ НА КЗК – БИВШ СЪПРУГ – РУМЕН ...
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.