Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
11.11.2012 09:56 -
Тунизийска фантазия с дюли
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 2820 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 12.11.2012 18:09
Прочетен: 2820 Коментари: 1 Гласове:
15
Последна промяна: 12.11.2012 18:09
По време на престоя ми в Тунис често готвех арабска манджа с дюли, която научих от арабите. Гозбата е приятна на вкус, доста ароматична и сладко кисела. За това, наистина фантастично ястие, са необходими следните продукти:
Как се приготвя? В Тунис се използва телешко или овче месо - те са мюсюлмани и не консумират свинско месо. Рецептата е адаптирана на българска почва.
Изпържват се св. гърди, добавя се нарязяният лук и гъбите и отново се пържи до златист цвят, след което се слагат в глинен гювеч. Добавят се грахта, нарязаните на едро дюли и картофи. Всичко това се залива със сос, който предварително сме приготвили: разбитото доматено пюре с 2 чаши топла вода и виното, кипнати за 1 мин.
Пече се на 180 градуса около 30 мин. След изпичане се поръсва с нарязания магданоз.
Да ви е сладко и знайте, няма да останете разочаровани! Някога и баба ми е готвела същото ястие!
По-долу ви предлагам един филм за Тунис и 3 клипа, два от които за приготвяне на тунизийски ястия. И още, като кликнете върху линковете:
Tajine Tuc - Recette Tunisienne - YouTube
Cuisine Tunisienne - Lablabi - Soupe de poids chiche - YouTube
malsouka, tajine tunisien aux feuilles de bricks - YouTube
Как се приготвя? В Тунис се използва телешко или овче месо - те са мюсюлмани и не консумират свинско месо. Рецептата е адаптирана на българска почва.
Изпържват се св. гърди, добавя се нарязяният лук и гъбите и отново се пържи до златист цвят, след което се слагат в глинен гювеч. Добавят се грахта, нарязаните на едро дюли и картофи. Всичко това се залива със сос, който предварително сме приготвили: разбитото доматено пюре с 2 чаши топла вода и виното, кипнати за 1 мин.
Пече се на 180 градуса около 30 мин. След изпичане се поръсва с нарязания магданоз.
Да ви е сладко и знайте, няма да останете разочаровани! Някога и баба ми е готвела същото ястие!
По-долу ви предлагам един филм за Тунис и 3 клипа, два от които за приготвяне на тунизийски ястия. И още, като кликнете върху линковете:
Tajine Tuc - Recette Tunisienne - YouTube
Cuisine Tunisienne - Lablabi - Soupe de poids chiche - YouTube
malsouka, tajine tunisien aux feuilles de bricks - YouTube
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.