Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. stela50
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. stela50
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
Постинг
19.07.2011 19:18 -
Ордьовър "Златото на траките"
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 2605 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.07.2012 07:24
Прочетен: 2605 Коментари: 0 Гласове:
25
Последна промяна: 24.07.2012 07:24
Това е ордьовър за двама, много красив и много вкусен, съчетал в себе си златните дарове на траките. За изработването му са необходими следните продукти:
- три сварени глави червено цвекло
-два сварени яйчени жълтъка
- една краставица и една тиквичка
-чаша изцедено кисело мляко, подлучено
- две-три лъжици сварена царевица
-пет маслини
-клонче магданоз
-сирене бри за украса
- олио за пържене на тиквичката
Как се приготвя тази вкуснотия?
Издълбаваме леко двете глави от цвеклото и в средата поставяме яйчените жълтъци, които след това се поставят в чинията с изцеденото кисело млеко. Предварително издълбаните тиквички с форма на гривни на траките ги пържим до златист цвят. С нож за картофи режем тънки ивици краставици, които навиваме на руло във форма на роза и ги поставяме в тиквичките. Украсяваме с магданоз. С третата глава от цвекло правим кръгчета и върху тях нареждаме царевицата и парченца от сирене бри. Осолете на вкус. Приятен апетит!
А ако искате да научите повече за златните съкровища на траките, то кликнете ТУК
За Панагюрското съкровище кликнете ТУК, а за Вълчетрънското - ТУК.
Тази рецепта и песните по-долу посвещавам на баба ми, която е от стар тракийски род.
- три сварени глави червено цвекло
-два сварени яйчени жълтъка
- една краставица и една тиквичка
-чаша изцедено кисело мляко, подлучено
- две-три лъжици сварена царевица
-пет маслини
-клонче магданоз
-сирене бри за украса
- олио за пържене на тиквичката
Как се приготвя тази вкуснотия?
Издълбаваме леко двете глави от цвеклото и в средата поставяме яйчените жълтъци, които след това се поставят в чинията с изцеденото кисело млеко. Предварително издълбаните тиквички с форма на гривни на траките ги пържим до златист цвят. С нож за картофи режем тънки ивици краставици, които навиваме на руло във форма на роза и ги поставяме в тиквичките. Украсяваме с магданоз. С третата глава от цвекло правим кръгчета и върху тях нареждаме царевицата и парченца от сирене бри. Осолете на вкус. Приятен апетит!
А ако искате да научите повече за златните съкровища на траките, то кликнете ТУК
За Панагюрското съкровище кликнете ТУК, а за Вълчетрънското - ТУК.
Тази рецепта и песните по-долу посвещавам на баба ми, която е от стар тракийски род.
Парламентарен чат "под Ореха".
Оперативното мероприятие “Избори 2013” –...
Оперативното мероприятие “Избори 2013” –...
Оперативното мероприятие “Избори 2013” –...
Оперативното мероприятие “Избори 2013” –...
Как научно се доказа, че т.нар. "Ге...
Саруман белия и първоизточника на думата...
Защо Аспарух създаде България тук, а не ...
Саруман белия и първоизточника на думата...
Защо Аспарух създаде България тук, а не ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.