2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. samvoin
14. stela50
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
Прочетен: 2008 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 10.08.2010 16:31
През есента хората се готвят за зимата, било то като засилват имунната си система, било то като прочистват организма от ненужните токсини. Ето един удобен случай, като консумирате салата, която ви предлагам. В основата на тази салата е червеното цвекло, което може да се консумира сварено или сурово. Аз го предпочитам сварено. То е богато на белтъчини, въглехидрати и минерални соли, витамини В1, В2, С, РР, каротин, фолиева киселина и др., но най-ценно са антоцианитите - добри антиоксиданти. То е с противотуморен ефект, подобрява състава на кръвта и фунциите на черния дроб и сърцето. В рецептата съм включила и други зеленчуци с подобно действие и малко филе за разнообразие.
Какво количество да слагате - изберете сами в зависимос от наличното количество и броя на хората, които ще го консумират.
И не се плашете от това , че урината се оцветява и става червена. Това е здравословно.
Време за приготвяне на салатата - колкото времето за бръснене на "Севилския бръснар". Кликнете върху стрелката и докато приготвяте салатата го чуйте.