2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Прочетен: 3241 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 10.08.2010 16:42
Тово екзотично ястие използва за основа артишок или още наричан ангинар. Той е средиземноморско растение от рода на Магарешкия бодил и у нас се продава в големите супермаркети в прясно или консервирано състояние. Много е полезен и има интересен вкус. В кулинарната рядкост, която ви предлагам, съм използвала 4 средни по големина артишока, 250 гр. скариди, 1 червен и 1 бял грейпфрут, 1 кубче бульон, 1 л. вода, 1 лимон, 1 с.л. оцет, черен пипер, 3 с.л. зехтин, няколко листа от салата и глухарче. За декорация и доовкусяване - 6 яйца от пъдпъдък и 1 малък домат.
Времето за приготвяне е 15 мин., а кулинарната обработка на артишота и скаридите е 25 мин
Начин на приготвяне:
Сварявяме изчистеният артишок във водата с разбитото бульонче и приготвяме основата, като я заливаме със сок от 1/2лимон. Ако скаридите са сварени ги смесваме с резлив сос, приготвен от оцет, зехтин и черен пипер и ги поставяме в основата на артишока. За овкусяваме можем да добавим и сок от грейпфрута и другата половина от лимона. В широка плоска чиния нареждяме няколко листа от салата и глухарче, резанчета от грейпфрута, домата и сварените яйца от пъдпъдъци. До тях поставяме по два артишока, напълнени със скариди. Сервираме с бяло вино. Приятен апетит!
И малко музика: "Цигански напеви" от Сарасате. Кликнете върху стрелката и се наслаждавайте на това великолепно изпълнение.
District 9 (9-ти микрорайон :) )
Тема ХХХVІІІ-ма: Програми за Психичен (...