2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 2808 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 30.10.2015 15:55
Все още има производители, които посочват на етикетите невярна информация като фалшифицират данните за белтъчините, енергийната и хранителната стойност. Голяма част от проверените меса са съдържали съставки, които не би трябвало да съдържат, като например в кренвиршите от птиче месо са открити следи от свинско… Изследването е обхванало 345 продукта на 75 търговски марки, сред които има както традиционни месни продукти, така и вегетариански кренвирши.
У нас само 20% е месото в меките колбаси, ако изобщо го има, заяви преди време проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диетика и завеждащ катедра „Превантивна медицина“ в Медицинския университет в София.
Останалите съставки са 20% сланина и технологични добавки, по-известни като Е-та, като сгъстители, оцветители и овкусители. Пилешките кренвирши, които са най-евтините в търговската мрежа, се правят от останките от пилето, след като е извлечено цялото месо.
Костите с малкото останали мръвки по тях минават в специална машина за механично обезкостяване. Така се използва и последното късче месо, без да се изхвърля нищо.
http://big5.bgНамесата чрез РНК у хората е свързана с ...
Живот, ДНК и порядък