Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2013 19:49 - Риганът убива раковите клетки
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 8713 Коментари: 3 Гласове:
18

Последна промяна: 21.01.2014 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Риганътсе характеризира със силно антиоксидантно действие, благодарение на високото си съдържание на фенолни киселини и флавоноиди. Освен това се отличава с антимикробна активност срещу патогените, пренасяни с храната. Като богат източник на желязо, витамин К, магнезий, витамин А, витамин C, калций и омега 3 мастни киселини, риганът е ползван още в традиционната китайска медицина. И до ден днешен риганът се препоръчва като традиционно лекарство за настинка, хрема и кашлица, Чай от риган също се препоръчва на хора страдащи от ревматизъм и астма.

Антиоксидантните свойства на ригана помагат в борбата със свободните радикали в организма, които предизвикват клетъчни повреди и стареене. Тъй като свободните радикали се свързват с много дегеративни заболявания като остеоартрит, атеросклероза и сърдечно-съдови проблеми, риганът се явява перфектен естествен щит срещу изброените болести.
Риганът убива туморните клетки при рак на простата. Резултатите са толкова впечатляващи, че изследователите се надяват тази "супер билка" да бъде включена към стандартното лечение не само поради мощното си действие, а и тъй като е напълно безвредна. 
image

 Изследователи от университета Лонг Айлънд са установили, че в лабораторни условия карвакролът, активната съставка в ригана, предизвиква клетъчна смърт на туморните клетки и може да се използва много по-успешно от традиционните методи на лечение, хирургически операции, химио и радиотерапия.

Как да си приготвим чай от риган? Необходими продукти: пресни или сушени листа или цвят от риган, 2 ч.чаши вода и 1 с.л. мед. Вари се 10-15 мин. и се консумира горещ на глътки с вдишване на изпаренията. Медът се поставя след като чаят е готов за пиене, може да се пие и със захарин. Чаят също помага и при лекуване на инфекции, подпомагайки имунната система, подобрява функциите на храносмилателната система, облекчава мускулни спазми и ставни болки, използва се и при ревматични болки и астма, понижава кръвното. Използва се и масло от риган: при ушна инфекция, като антибактериално средство, още антигъбично и противовъзпалително. Използва се както външно, така и вътрешно и е ефикасно при унищожаване на цяла гама от вредни бактерии. Маслото няма странични ефекти както антибиотиците.
Най-добре маслото да се взема 3 пъти седмично. 45 минути преди и след приемане не трябва де се яде нищо. Идеалното време за прием е около 7-9 часа.  При вътрешна употреба трябва стриктно да се спазва пропорцията от 1-4 капки на една супена лъжица борово масло (или зехтин). Концентрацията трябва да бъде индивидуална. Важно е  маслото добре да се разтвори, добре е да се размеси и в устата (полезно е също за зъбите и венците).
Информацията е от нета и от индивидуална употреба. Не забравяйте, че риганът е и отлична подправка в готворството.
Още за ригана четете ТУК  или ТУК и още: 
Риган | merudia.bg
За какво е полезен риганът_

 Чай от риган _ Dieti.net
Чай от риган помага при заболявания на черния дроб 
Риган, риганът помага при кашлица и бронхит.
Обикновен риган — Уикипедия

 







Тагове:   ефект,   рак,   голям,   риган,   чай,   убива,   тумори,


Гласувай:
18



1. bliz - как да се пие като чай- как да се приготви за да е най-полезен?
02.04.2013 20:12
как да се пие като чай- как да се приготви за да е най-полезен?
цитирай
2. iliada - Чудесна новина, Крас!Непременно ...
02.04.2013 22:22
Чудесна новина ,Крас!Непременно ще наблегна на билката!
цитирай
3. maren - спиртен извлек от риган
16.01.2014 12:59
Здравейте! Направила съм си спиртен извлек от сух риган. Мислите ли, че мога да го използвам и как? Благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 978800
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031