2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
Прочетен: 2202 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.07.2012 07:25
Бирата и виното като нискоалкохолни напитки съдържат високи нива на антиоксиданти като ресвератрол, ксантохумол и др. с изявена антитуморна активност.
Те осигуряват редица витамини, напълно сравними с количествата, доставяни на организма от най-популярните плодове и зеленчуци, както и много важни минерали.
Количествата флавоноли в бирата са по-високи от тези в доматите, ябълките и морковите. Фенолните антиоксиданти, които идват от ечемика и дрождите, вероятно намаляват и риска от диабет, имат добро влияние върху костите, повишават нивата на добрия холестерол, помагат в борбата срещу затлъстяването.
Това доказа български екип учени и го защити пред IX Национален конгрес по хранене във Варна. Пивото е с ниско съдържание на прости захари, без мазнини и холестерол и е единственият хранителен продукт, в който има хмел. Червеното вино е най-богато на мощни фенолни антиоксиданти и по този критерий превъзхожда зелето, морковите, ябълките и доматите.
Наличният в бирата витамин В1 е повече, отколкото в морковите, лимоните, бананите и ябълките. Пивото е особено богато на фолиева киселина (витамин В9) и е естествен източник на В12. Международни проучвания са категорични: високото съдържание на тези витамини може да служи като допълнителна бариера срещу сърдечно-съдовите заболявания.
В изследванията на българските учени особено внимание е отделено именно на антиоксидантния капацитет на нискоалкохолните напитки. Редица статистически изследвания дават основание за твърдението, че при умерена консумация те редуцират здравословните проблеми.
Намаленият риск от сърдечно-съдови заболявания е сравним с превантивните мерки като приемане на аспирин или извършване на физически упражнения. Пивото и виното могат да повлияят върху понижаването на съдовъзпалителните процеси, риска от атеросклероза и редуцирането на опасността от исхемична болест на сърцето с около 30–40%.
И малко италианска музика. Между другото италианците имат хубави вина.
Астрофизици твърдят че Земята е жива и и...
„Руснаците - мокшани“? Защо в Украйна та...