Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2011 20:55 - Бирата и виното по-полезни от зеленчуците
Автор: krasi08 Категория: Хоби   
Прочетен: 2202 Коментари: 0 Гласове:
23

Последна промяна: 24.07.2012 07:25


 По последни научни изследвания се оказало, че бирата и виното в умерени количества са много полезни за човека и тази  теза е била защитена научно пред XI Национален конгрес по хранене във Варна. Вижте цялата статия:

Бирата и виното като нискоалкохолни напитки съдържат високи нива на антиоксиданти като ресвератрол, ксантохумол и др. с изявена антитуморна активност.

Те осигуряват редица витамини, напълно сравними с количествата, доставяни на организма от най-популярните плодове и зеленчуци, както и много важни минерали.

Количествата флавоноли в бирата са по-високи от тези в доматите, ябълките и морковите. Фенолните антиоксиданти, които идват от ечемика и дрождите, вероятно намаляват и риска от диабет, имат добро влияние върху костите, повишават нивата на добрия холестерол, помагат в борбата срещу затлъстяването.

Това доказа български екип учени и го защити пред IX Национален конгрес по хранене във Варна. Пивото е с ниско съдържание на прости захари, без мазнини и холестерол и е единственият хранителен продукт, в който има хмел. Червеното вино е най-богато на мощни фенолни антиоксиданти и по този критерий превъзхожда зелето, морковите, ябълките и доматите.

Наличният в бирата витамин В1 е повече, отколкото в морковите, лимоните, бананите и ябълките. Пивото е особено богато на фолиева киселина (витамин В9) и е естествен източник на В12. Международни проучвания са категорични: високото съдържание на тези витамини може да служи като допълнителна бариера срещу сърдечно-съдовите заболявания.

image

В изследванията на българските учени особено внимание е отделено именно на антиоксидантния капацитет на нискоалкохолните напитки. Редица статистически изследвания дават основание за твърдението, че при умерена консумация те редуцират здравословните проблеми.
Намаленият риск от сърдечно-съдови заболявания е сравним с превантивните мерки като приемане на аспирин или извършване на физически упражнения. Пивото и виното могат да повлияят върху понижаването на съдовъзпалителните процеси, риска от атеросклероза и редуцирането на опасността от исхемична болест на сърцето с около 30–40%.

image

И малко италианска музика. Между другото италианците имат хубави вина.











Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi08
Категория: Хоби
Прочетен: 982324
Постинги: 239
Коментари: 156
Гласове: 590
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930